SPiSEFORSTYRRELSE Odense – Fyn & online

få en GRATiS miniguide til at skabe BALANCE iNDE i DiG her
spiseforstyrrelse fyn - spiseforstyrrelse odense - behandling af spiseforstyrrelser odense - behandling af spiseforstyrrelser fyn - terapi mod spiseforstyrrelse på Skype - terapi mod spiseforstyrrelse online

Behandling af

spiseforstyrrelse

Odense – Fyn – online

 

Få hjælp til at komme igennem – og lær at forstå de psykologiske mekanismer der ligger bag din spiseforstyrrelse

 

SPiSEFORSTYRELSER FRA MiLD TiL SVÆR GRAD HAR ALTiD EN MEDFØLGENDE PERSONLiG PSYKOLOGiSK PROBLEMSTiLLiNG, SOM DET ER EN STOR LETTELSE AT FÅ TALT OM – OG FÅ DYBERE iNDSiGT i.

 

Kombinationen af psykisk ubalance og spiseforstyrelse rummer som ofte problemstillinger, der kræver et længerevarende behandlingsforløb.

behandling af spiseforstyrrelse Fyn - behandling af spiseforstyrrelse Odense - Psykologisk behandling af Spiseforstyrrelse Odense /Fyn - spiseforstyrrelser Fyn - spiseforstyrrelser Odense

Årsagerne til en spiseforstyrelse, kan både være enkle og komplekse, og ofte vil årsagen til spiseforstyrelse være ubevidst for dig som lider af spiseforstyrelse i en eller flere af formerne:

  • Anoreksi (anorexia nervosa)
  • Bulimi (Bulimia nervosa, Nervøs spiseanfaldstilbøjelighed)
  • Overspisning (Bing Eating Disorder (BED))
  • Megareksi (behovet for at være stor – også i form af muskelmasse)
  • Ortoreksi (overdreven optagethed af at spise sundt, som forstyrer fx sociale aktiviteter og relationer).

 

Lær at forstå de psykologiske fænomener bag din spiseforstyrrelse.

Og få hjælp til at sætte dig selv fri – så du kan få et sundt og naturligt forhold til dig selv, maden, dine relationer – ja til dit liv.

 

Spiseforstyrrelsen er oftest en reaktion på, at det er for svært og angst provokerende at mærke og rumme egne følelser og acceptere sig selv og give sig selv plads i livet.

Min viden og erfaring har vist mig, at modens kropsidealer påvirker som et ydre fænomen. Men at de dybereliggende årsager til en spiseforstyrelse, som oftest bunder i en stor følsomhed, sensitivitet og sårbarhed, små og store chok eller traume oplevelser, familieforhold, skilsmisser, en svær skolegang, mobning og drillerier – manglende eller utilstrækkelig kærlighed og omsorg m.v.

Ofte starter spiseforstyrelsen i teenage-årene – i den ofte svære overgang fra barn til voksen – og de store krav, forventninger og udfordringer livet stiller til os i dag. Kropslige forandringer. En følelse af at være anderledes og forkert – og ikke parat til at blive voksen, kan så udvikle en spiseforstyrelse – som et råb om hjælp.

Terapien er baseret på relevante terapiformer og metoder, tilpasset den enkeltes behov.

 

 

by

CETRiNE

CAROLiNE LiV

BOES BLiSØE

Specialist i Mindfulness, Kognitiv Terapi, Terapeutisk Massage, iMAGO-relationsterapi, Familieterapi, Parterapi, Kropsterapi, Organisk Psykoterapi, Pædagog & Psykoterapeut Mpf  – har mere end 29 års Psykoterapeutisk Erfaring

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, foreningen af uddannede Psykoterapeuter og Psykoterapeutiske uddannelsessteder i Danmark.

Behandling Spiseforstyrrelse Odense - Behandling af Spiseforstyrelse Fyn
spiseforstyrrelse fyn - spiseforstyrrelse odense - behandling af spiseforstyrrelser odense - behandling af spiseforstyrrelser fyn - terapi mod spiseforstyrrelse på Skype - terapi mod spiseforstyrrelse online
psykoterapi mod spiseforstyrrelse Fyn - psykoterapi mod spiseforstyrrelse Odense - psykoterapi mod spiseforstyrrelse Svendborg
spiseforstyrrelse fyn - spiseforstyrrelse odense - behandling af spiseforstyrrelser odense - behandling af spiseforstyrrelser fyn - terapi mod spiseforstyrrelse på Skype - terapi mod spiseforstyrrelse online

TESTiMONiALS

Det siger andre:

 

“Jeg har det rigtig godt med at skulle ind til dig. Jeg vælger livet. Jeg elsker at bruge det du lærer mig. 
Min psykolog veninde siger at jeg lyder SÅ klog, efter at jeg er startet hos dig. Når jeg for eksempel siger at jeg vil være i nuet. At jeg bare lige skal være.
Jeg blev helt berørt da jeg efter din anbefaling arbejdede med mine værdier. Jeg mærker tydeligt kærlighed i kerne og i mit hjerte. 
Jeg er med din værdifule hjælp i en god udvikling, i at stå op for mig selv.
Jeg er blevet god til dialoger, som jeg tidligere frygtede ville skabe konflikt. Og får noget rigtig godt ud af det, med mig selv og mine relationer.
Jeg giver mig lov til mere, end i rigtig mange år, hvor spiseforstyrrelsen har haft sit destruktive tag i mig. Tak for din værdifulde hjælp, Cetrine. En hjælp som har talt meget mere til mig, end den behandling jeg har gået til i psykiatrien. Det er først nu i samarbejdet med dig at jeg rykker i ægte sund og bæredygtig retning.
– 28 årig kvinde, elitegymnast og universitetsstuderende –

“Jeg er SÅ glad for forløbet hos dig. Det gør SÅ meget godt for mig, som jeg altid vil kunne bruge, resten af mit liv. Jeg har fået det virkelig godt, på ret kort tid, når jeg bruger de virkelig gode øvelser du giver mig. Jeg hviler bedre i mig selv. Spiseforstyrrelsestankerne er nærmest væk. Jeg lever mere naturligt sundt. Jeg er blevet meget mere glad og tilfreds med mig selv og værdsætter min krop, som den er. Jeg har fået en udstråling, som mange af mine venner og andre pårørende ser og fortæller mig. Jeg trives. Og jeg er SÅ glad for samtalerne med dig. Det er hyggeligt at være hos dig. Tak Cetrine.”

– 16-årig pige og efterskoleelev –

“Det går rigtig godt. Jeg er blevet meget mere afslappet. Mine omgivelser mærker det. Og det påvirker dem positivt, også.
Jeg er blevet meget bedre til ikke at vende ting indad, og ser nu også, at jeg har den tendens, fra min mor.
Min far er rørt over at høre, hvad jeg har fået ud af at gå hos dig. Han siger at det er ren lykke at være vidende til. Og han har endda været alvorlig syg, igennem længere tid, også.
Jeg er SÅ glad for at jeg har taget initiativ til at tage vare på mig selv, igennem forløbet hos dig.
Jeg er begyndt at snakke vildt godt med mine forældre.
Jeg har fået stor forståelse for, hvorfor mennesker reagerer som de gør.
Mine forældre og jeg har aldrig kunnet snakke sammen, så givende som vi gør nu.
Jeg har lært ufatteligt meget igennem forløbet hos dig. Både om mig selv og andre, og hvorfor vi mennesker gør som vi gør.
Jeg er blevet total afslappet med mad. Ingen dårlig samvittighed.
Spiseforstyrrelsestankerne og adfærden er stærkt reduceret. Og når spiseforstyrrelsestankerne glimtvis kan dukke op, har du givet masser af værktøjer til at slippe dem.
Det er meget stort for mig, at jeg nu kan komme til mine forældre, både når jeg har det skidt og godt. Det har jeg ikke kunnet før, når jeg havde det skidt.

 – 26-årig kvinde og lærer –

“Dine meditationer hjælper mig virkeligt med at stoppe spiseforstyrrelsesadfærden. Jeg er blevet meget mere bevidst opmærksom, i alle mulige sammenhænge i mit liv. Jeg er virkelig glad for meditationerne til at tjekke ind med mig selv. Meditationerne er beroligende. De reducer min bekymringstænkning. Og jeg kan rigtig godt lide at bruge en af dine korte meditationer, før mine måltider. Den giver ro til at mærke mig selv. Jeg får mærket efter, hvor sulten jeg er. Den er en tryghed for mig. Ligesom sessionerne med dig er dybt berigende, meget indsigtsskabende. Og ud over at jeg oplever at spiseforstyrrelsen er reduceret markant, på få uger. Så står jeg også meget stærkere, end jeg nogen sinde har tænkt muligt, i relation til min elskede fars pludselige og alvorlige sygdom, eksaminer på min uddannelse, kommende bryllup, venindes ubehandlede spiseforstyrrelse, et svigt og traume fra mine teenageår. Jeg er SÅ glad for alt det der sker for mig, på den gode måde, på kort tid. Og midt i en svær, sårbar og udfordrende periode, på mange planer. Og det er ikke fordi det er nemt. Men det virker at bruge det jeg får fra Cetrine. Og det er trygt, og meget tilfredsstillende.”

– 25-årig kvinde og lærerstuderende – 

 

 

“Det er nogle virkeligt gode undersøgelser vi laver sammen, om mig, i sessionerne med dig. 
Det er en stor lettelse, at kunne stoppe min indre kritiker nu. SÅ fantastisk!! Det er ikke lykkes før nu, i samarbejdet med Cetrine, på trods af utallige terapiforløb og terapeutiske uddannelser, igennem det meste af mit 63-årige liv.
Jeg ville ønske at jeg havde fundet ud af det jeg har fundet ud af sammen med dig, noget før i mit liv.
Jeg har blandt rigtig meget andet opdaget, at det tærer mig, når jeg ikke giver mig selv nærvær.
Det har været en rejse ind i at opdage alt det der ligger i mig.
Det har været meget kringlet at finde ud af spiseforstyrrelsens årsager.
Der er blevet rullet meget op i de måneder vi har arbejdet sammen. Jeg har fået vist SÅ mange ting om mig og mit liv og mine relationer, helt tilbage til jeg blev født, i den periode jeg har samarbejdet med dig. Og jeg glæder mig til den fortsatte rejse med dig som guide, i det nye år. Du er SÅ dygtig!!”

– 63-årig kvinde, mor, terapeut og behandler – 

“Du er SÅ dygtig og klog. Du er virkelig god til at formulere dig. Jeg bliver SÅ klog på mig selv og andre mennesker af alle samtalerne med dig. Der er SÅ meget at lære af og blive klog på – i selv det sværeste i livet. Det er meget positivt at komme hos dig. Det har bevirket at jeg har fået meget konstruktive tilgange til mange flere områder og relationer i mit liv og min haverdag – ud over at have fået behandlet min spiseforstyrrelse.”

– 21-årig kvinde og sygeplejestuderende –

 

 

“Jeg værdsætter at jeg har valgt privat støtte hos dig, frem for det sygdomsfikserede, jeg er blevet tilbudt og også har taget imod i psykiatrien.
Jeg var simpelthen så glad, efter sidste gang jeg var hos dig, hvor vi snakkede om min fremtid og om kærlighed i mit liv. Og det er derfor at jeg kommer hos dig, Cetrine: At blive mindet om alt det gode. Det er du virkelig god til!
Jeg er SÅ taknemmelig for at du bragte mig i kontakt med min indre magi og legende kraft. Du hjælper mig med at fokusere på det gode i mit liv. Og du hjælper mig med at slippe spiseforstyrrelsen, vedholdent og gradvist. Og i et tempo, hvor hele mig kan følge med. 
Virkeligt tak for dig, Cetrine.”

– 28-årig kvinde og elitegymnast og universitetsstuderende –

“Jeg har mere ro i mig end i sidste uge. Det er gået ret smertefrit for mig, at få spist 3 – 5 måltider, den seneste uge. Og det er ved at gå med min indre motivation, som du har vejledt mig til at følge. Jeg er blevet opmærksom på, hvor meget uro og træthed, helt ind i knoglerne, at spiseforstyrrelsen giver i mit indre og ydre liv. Og det ønsker jeg ikke skal styre mit liv mere. Og det er godt. Min bevidsthed er markant øget, via samtalerne med dig. Og det er både fantastisk og dybt udfordrende.
Jeg er blevet meget klogere på, hvor meget spiseforstyrrelsen er hård ved mig, og på ikke at lade den styre mig. Jeg føler mig meget mere bevidst. Og det er virkelig rart at få vendt tingene med dig. Det giver SÅ meget mening.
Jeg er blevet meget klogere, efter at jeg er startet hos dig. Jeg er blevet meget bedre til bare at være og elske mig selv. og meget mindre præsterende og hård ved mig selv. Jeg tror på mig selv, og er kærlig mod mig selv. Jeg er kommet i ny og uvandt kontakt med mig selv og min krop, og prioriterer det, der giver god energi, mine drømme, og at være glad og ikke fejlfinder. Jeg er godt nok blevet bedre til at sætte ord på mange ting. Og jeg er taknemmelig for at jeg kan.
Jeg glæder mig altid til at skulle ind til dig. Det er altid godt!”

– 28 årig kvinde, universitetsstuderende og elitegymnast –

“Det var en spændende time. Helt fantastisk klarhed og overblik det giver over min egen personlighed og de forskellige sider af mig. Og også relateret og sammenholdt med mine relationer tidligere i livet – da problemerne opstod og stod på. De indsigter og sammenhænge, der bliver tydelige for mig er virkeligt brugbare i at forstå mig selv og spiseforstyrrelsen – og kunne handle mere hensigtsmæssigt og omsorgsfuldt overfor mig selv, fremadrettet. Tak for det Cetrine.”

– 20-årig kvinde og socialrådgiver studerende –

 

 

 

“Cetrine og jeg havde en fantastisk session om min jul. Og det er blevet den mest fantastiske jul. Helt fortryllende, nemt, naturligt, nærværende, jeg var bare glad. Ja jeg var helt forelsket i livet.
Ikke noget burde og skal. Ikke udkørt.
Jeg var høj på livet. Og så fik jeg også min drømmebolig i julen. Det føles SÅ rigtigt. Jeg følte mig på en lyserød sky. Jeg følte medvind, at tingene flasker sig for mig.
Jeg huskede på, og sagde også til min mor, at Cetrine ville sige til mig, at jeg skal tro på det gode.
Det er SÅ længe siden at jeg har haft det så godt!
Jeg er også blevet flyttet til en ny afdeling i den virksomhed jeg arbejder i, der hvor jeg flytter hen til februar.
Jeg føler mig SÅ heldig. Jeg går med tillid, som Cetrine har lært mig. Og det virker fuldstændig fantastisk.
Samtidig har jeg været i en periode, hvor jeg har været til fire eksaminer på mit universitetsstudie.
Og spiseforstyrrelsen er kommet med nogle tilbagefald. 
Men jeg er SÅ meget på rette vej. Så meget i bedring generelt. 
Jeg føler at min kerne er en sol. Tak Cetrine. Jeg glæder mig altid til og har stort udbytte af sessionerne hos dig!”

– 25-årig kvinde, universitetsstuderende og elitegymnast –

 

“Det er helt fantastisk, hvad psykoterapi og mindfulness-terapi og træning hos Cetrine har gjort – og fortsat gør for mig.
– Jeg har fået behandlet min spiseforstyrrelse (bulimi).
– Jeg har fået behandlet min stress – og de små tilbagefald jeg kan få under perioder, som eksamen, hvor jeg føler mig presset – er stressen reduceret markant.
– Jeg har fået behandlet mine PMS-gener.
– Mine relationer til andre har ændret sig så fint og positivt.
– Jeg er blevet passioneret for psykologi og psykoterapi – som jeg vil videreuddanne mig indenfor.
Det er mirakler der er sket med mig og mit liv og mine relationer – mit selvværd og min livskvalitet – på alle livsområder – igennem den tid jeg har gået i terapi hos Cetrine.”

– 21-årig kvinde og socialrådgiverstuderende –

 

 

 

“Så rart at snakke med dig! Tak! Det er rigtig godt <3 Godt at jeg startede ved dig! Du er forresten den bedste terapeut jeg nogensinde har gået ved! Siden jeg startede hos dig, for bare 3 uger siden, oplever jeg at tænke mindre over tingene, på den gode måde. Fx har jeg færre tvangstanker. Jeg spiser mere, hvad jeg har lyst til. Jeg har mindre tendens til at overanalysere. Jeg har en større accept af det der er. Og er blevet mindre kontrollerende. Jeg har fået større fokus på at spise hvad jeg kan lide og nyder. Og jeg har mindre fokus på kalorier. Min frygt for at tage på er også aftaget. Det er rigtig godt at du tager fat i temaer og omstændigheder i mit liv, som slet ikke har med mad at gøre. Bl.a. forholdet til min søster, min far og mor og til min kæreste. Det giver SÅ meget mening at få dybere indsigt i og forstå, hvorfor jeg er og gør som jeg gør, på dybere planer. Og så er det nogle gode lektier jeg får af dig. Glæder mig allerede til vores aftale i næste uge <3”

– 23-årig kvinde med spiseforstyrrelse –

 

 

“Det er meget givende at gå i terapi hos dig, bl.a. for at få hjælp til at komme af med spiseforstyrrelsen bulimi. Ud over selve terapien, som er meget alsidig og dybdegående, både kropsligt, følelsesmæssigt, mentalt, relationelt og livshistorisk. Så er det også virkeligt inspirererende og berørende – når du nogen gange deler dine egne erfaringer omkring svære livsomstændigheder med mig – og dine givende og opbyggende veje igennem dine egne kriser og vanskeligheder – som har givet dig så stor succes med det du bidrager – og har bidraget til rigtig mange menneskers livskvalitet med – igennem mange år, i din psykoterapi praksis. Du giver mig SÅ stort håb og inspiration til der hvor jeg lige nu står med udfordringer i mit liv. Det er virkeligt godt. Tusind tak Cetrine.”

– 20-årig kvinde og socialrådgiverstuderende –

 

 

 

“Jeg er sådan ‘helt høj’ over hvor givende det her er! Og meget lettet over, hvor godt det er at få talt om og blive set og mødt med milde øjne og faglig dygtighed af Cetrine, i selv det mest skamfulde og sårbare i mit liv. Og i det at få skabt ny bevidsthed om sammenhænge i min historie, som delvist er ubevidste – så jeg kan begynde at forstå mig selv dybere og derved behandle mig selv mere kærligt. Jeg er især i terapi, for at opbygge mit selvværd og for at forstå og knække koden på min overvægt – så jeg kan komme til at tabe mig og holde en stabil og sund vægt.”

– 38-årig mand, familiefar til 3 børn og IT-leder –

 

 

 

“SÅ fin en kombination af behandlingsformer du tilbyder. Og SÅ fin og indfølende en måde du møder min dater på. Det gør hende virkelig godt at komme hos dig, i en svær tid, med vanskeligheder som anoreksi, bulimi, manglende søvn, svært ved at følge med på gymnasiet, tankemylder, skyld, skam, selvbebrejdelser m.m.”

– 49-årig mor til 17-årig pige –

 

 

 

“Det er helt fantastisk, hvad der er sket, siden jeg startede i forløbet hos dig. Jeg er blevet ‘et nyt menneske’ – det er en helt ny måde at være til på, som stille og roligt er kommet, efter jeg er startet på psykoterapi-, kropsterapi- og mindfulness-forløbet hos dig. Jeg er glad for alt det jeg har lært igennem forløbet. Og jeg er glad for at du er så vedholdende. Jeg er glad for at jeg valgte at komme hos dig og at anvende øvelserne fra dig. Det er det du har bidraget med der har gjort at jeg har det SÅ meget bedre end jeg har haft det i mange år. Jeg kan se nu efter, indtil videre 1/2 års terapi hos dig, at det virkelig gør en meget stor og positiv forskel, både i forhold til min spiseforstyrrelse, mit studie og studievalg, mine relationer til mind forældre, studiekammerater og veninder, mit selvværd, o.s.v., at anvende det du lærer mig og de indsigter jeg får gennem terapien. Jeg er meget taknemmelig og meget lettet og glad.”

– 21-årig kvinde og sygeplejestuderende –

 

 

“Det her program er fantastisk. Allerede efter 2. mindfulness session hos Cetrine har jeg virkeligt håb og kan se at jeg kan få det bedre – af egen kraft – når blot jeg følger det velstrukturerede mindfulness-program, som Cetrine så fint bringer mig igennem. Jeg er glad og meget lettet. Jeg har oplevet at være stresset – så længe jeg kan huske tilbage. Og de seneste 6 år har jeg døjet med boulimi. Stress og spiseforstyrrelsen og min manglende evne til at kunne fokusere og koncentrere mig om mit studie, er især grunden til at jeg er startet i terapi hos Cetrine. Og 8-sessioners mindfulness-programmet er en del af terapien, sammen med hjemme-øvelser i mellem sessionerne – det er min medicin.”

– 20-årig kvinde og pædagogstuderende –

 

 

 

 

“Kære Cetrine.
Nu er jeg tilbage i Danmark efter en lang sommerferie, og har gået 3 uger på mit nye studie som sygeplejerske. Jeg trives rigtig godt på mit nye studie og føler at jeg nu er på den rigtige uddannelse, og jeg er rigtig glad for min klasse.
Jeg har haft en dejlig sommerferie, og jeg vil sige at den har givet mig en ny energi og jeg har fået tid til at slappe af og finde mig selv og det har været så dejlig at være sammen med min familie. Jeg har været på tur i naturen en hel uge, hvor jeg har sovet i telt og vandret i naturen, det var fantastisk og som at meditere. Ellers har jeg arbejdet og været sammen med venner og familie.
Jeg har det generelt meget bedre. Jeg er bevidst om mine tanker og mønstre og jeg kan lettere tage kloge valg hvis negative tanker kommer.
Jeg vil takke dig for at du har hjulpet mig til at få det bedre med mig selv. Jeg var kommet til et punkt hvor jeg tænkte at spiseforstyrrelsen altid ville være med mig og at det var sådan jeg var, men du har hjulpet mig ud af den og givet mig et andet perspektiv på hvad spiseforstyrrelse er og hvordan vores tankesæt fungerer. Jeg synes det er fint at tænke på hvordan min tillid til dig byggede sig op gennem forløbet, og hvor vigtig du har været for mig gennem tiden. Det har været hårdt og lærerigt gennem forløbet. Jeg har lært rigtig meget om mig selv gennem tiden.
Du er altid smilende, positiv, lyttende og forstod mig som ingen andre. Det blev et frirum for mig at komme til dig. Du er blevet en meget vigtig støttespiller for mig og vil altid betyde meget for mig. Tusind tak for det. Du er et fantastisk menneske!
Som det er nu tager jeg stadig en pause fra terapi, men hvis der opstår noget eller jeg får behov for at snakke ses vi igen.
Håber du har det godt og at du har haft en dejlig sommerferie.
Ønsker dig alt held og lykke fremover.
Kærlig hilsen S

 

LÆS MERE OM HVAD ANDRE SiGER