Behandling af

spiseforstyrrelse

Odense – Fyn

 

Få hjælp til at komme igennem – og lær at forstå de psykologiske mekanismer der ligger bag din spiseforstyrrelse

 

SPiSEFORSTYRELSER FRA MiLD TiL SVÆR GRAD HAR ALTiD EN MEDFØLGENDE PERSONLiG PSYKOLOGiSK PROBLEMSTiLLiNG, SOM DET ER EN STOR LETTELSE AT FÅ TALT OM – OG FÅ DYBERE iNDSiGT i.

 

Kombinationen af psykisk ubalance og spiseforstyrelse rummer som ofte problemstillinger, der kræver et længerevarende behandlingsforløb.

behandling af spiseforstyrrelse Fyn - behandling af spiseforstyrrelse Odense - Psykologisk behandling af Spiseforstyrrelse Odense /Fyn - spiseforstyrrelser Fyn - spiseforstyrrelser Odense

Årsagerne til en spiseforstyrelse, kan både være enkle og komplekse, og ofte vil årsagen til spiseforstyrelse være ubevidst for dig som lider af spiseforstyrelse i en eller flere af formerne:

  • Anoreksi (anorexia nervosa)
  • Bulimi (Bulimia nervosa, Nervøs spiseanfaldstilbøjelighed)
  • Overspisning (Bing Eating Disorder (BED))
  • Megareksi (behovet for at være stor – også i form af muskelmasse)
  • Ortoreksi (overdreven optagethed af at spise sundt, som forstyrer fx sociale aktiviteter og relationer).

 

Lær at forstå de psykologiske fænomener bag din spiseforstyrrelse.

Og få hjælp til at sætte dig selv fri – så du kan få et sundt og naturligt forhold til dig selv, maden og dine relationer.

 

Spiseforstyrelsen er oftest en reaktion på, at det er for svært og angst provokerende at mærke og rumme egne følelser og acceptere sig selv og give sig selv plads i livet.

Min viden og erfaring har vist mig, at modens kropsidealer påvirker som et ydre fænomen. Men at de dybereliggende årsager til en spiseforstyrelse, som oftest bunder i en stor følsomhed, sensitivitet og sårbarhed, små og store chok eller traume oplevelser, familieforhold, skilsmisser, en svær skolegang, mobning og drillerier – manglende eller utilstrækkelig kærlighed og omsorg m.v.

Ofte starter spiseforstyrelsen i teenage-årene – i den ofte svære overgang fra barn til voksen – og de store krav, forventninger og udfordringer livet stiller til os i dag. Kropslige forandringer. En følelse af at være anderledes og forkert – og ikke parat til at blive voksen, kan så udvikle en spiseforstyrelse – som et råb om hjælp.

Terapien er baseret på relevante terapiformer og metoder, tilpasset den enkeltes behov.

 

 

by CETRiNE BOES

Specialist i Mindfulness, Kognitiv Terapi, Terapeutisk Massage, iMAGO-relationsterapi, Familieterapi, Parterapi, Kropsterapi, Organisk Psykoterapi, Pædagog & Psykoterapeut Mpf  – har mere end 25 års Psykoterapeutisk Erfaring

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, foreningen af uddannede Psykoterapeuter og Psykoterapeutiske uddannelsessteder i Danmark.

Behandling Spiseforstyrrelse Odense - Behandling af Spiseforstyrelse Fyn
spiseforstyrrelse fyn - spiseforstyrrelse odense - behandling af spiseforstyrrelser odense - behandling af spiseforstyrrelser fyn - terapi mod spiseforstyrrelse på Skype - terapi mod spiseforstyrrelse online
psykoterapi mod spiseforstyrrelse Fyn - psykoterapi mod spiseforstyrrelse Odense - psykoterapi mod spiseforstyrrelse Svendborg
spiseforstyrrelse fyn - spiseforstyrrelse odense - behandling af spiseforstyrrelser odense - behandling af spiseforstyrrelser fyn - terapi mod spiseforstyrrelse på Skype - terapi mod spiseforstyrrelse online

TESTiMONiALS

Det siger andre:

 

“Du er SÅ dygtig og klog. Du er virkelig god til at formulere dig. Jeg bliver SÅ klog på mig selv og andre mennesker af alle samtalerne med dig. Der er SÅ meget at lære af og blive klog på – i selv det sværeste i livet. Det er meget positivt at komme hos dig. Det har bevirket at jeg har fået meget konstruktive tilgange til mange flere områder og relationer i mit liv og min haverdag – ud over at have fået behandlet min spiseforstyrrelse.”

– 21-årig kvinde og sygeplejestuderende –

 

 

“Det var en spændende time. Helt fantastisk klarhed og overblik det giver over min egen personlighed og de forskellige sider af mig. Og også relateret og sammenholdt med mine relationer tidligere i livet – da problemerne opstod og stod på. De indsigter og sammenhænge, der bliver tydelige for mig er virkeligt brugbare i at forstå mig selv og spiseforstyrrelsen – og kunne handle mere hensigtsmæssigt og omsorgsfuldt overfor mig selv, fremadrettet. Tak for det Cetrine.”

– 20-årig kvinde og socialrådgiver studerende –

 

 

 

“Det er helt fantastisk, hvad psykoterapi og mindfulness-terapi og træning hos Cetrine har gjort – og fortsat gør for mig.
– Jeg har fået behandlet min spiseforstyrrelse (bulimi).
– Jeg har fået behandlet min stress – og de små tilbagefald jeg kan få under perioder, som eksamen, hvor jeg føler mig presset – er stressen reduceret markant.
– Jeg har fået behandlet mine PMS-gener.
– Mine relationer til andre har ændret sig så fint og positivt.
– Jeg er blevet passioneret for psykologi og psykoterapi – som jeg vil videreuddanne mig indenfor.
Det er mirakler der er sket med mig og mit liv og mine relationer – mit selvværd og min livskvalitet – på alle livsområder – igennem den tid jeg har gået i terapi hos Cetrine.”

– 21-årig kvinde og socialrådgiverstuderende –

 

 

 

“Så rart at snakke med dig! Tak! Det er rigtig godt <3 Godt at jeg startede ved dig! Du er forresten den bedste terapeut jeg nogensinde har gået ved! Siden jeg startede hos dig, for bare 3 uger siden, oplever jeg at tænke mindre over tingene, på den gode måde. Fx har jeg færre tvangstanker. Jeg spiser mere, hvad jeg har lyst til. Jeg har mindre tendens til at overanalysere. Jeg har en større accept af det der er. Og er blevet mindre kontrollerende. Jeg har fået større fokus på at spise hvad jeg kan lide og nyder. Og jeg har mindre fokus på kalorier. Min frygt for at tage på er også aftaget. Det er rigtig godt at du tager fat i temaer og omstændigheder i mit liv, som slet ikke har med mad at gøre. Bl.a. forholdet til min søster, min far og mor og til min kæreste. Det giver SÅ meget mening at få dybere indsigt i og forstå, hvorfor jeg er og gør som jeg gør, på dybere planer. Og så er det nogle gode lektier jeg får af dig. Glæder mig allerede til vores aftale i næste uge <3”

– 23-årig kvinde med spiseforstyrrelse –

 

 

“Det er meget givende at gå i terapi hos dig, bl.a. for at få hjælp til at komme af med spiseforstyrrelsen bulimi. Ud over selve terapien, som er meget alsidig og dybdegående, både kropsligt, følelsesmæssigt, mentalt, relationelt og livshistorisk. Så er det også virkeligt inspirererende og berørende – når du nogen gange deler dine egne erfaringer omkring svære livsomstændigheder med mig – og dine givende og opbyggende veje igennem dine egne kriser og vanskeligheder – som har givet dig så stor succes med det du bidrager – og har bidraget til rigtig mange menneskers livskvalitet med – igennem mange år, i din psykoterapi praksis. Du giver mig SÅ stort håb og inspiration til der hvor jeg lige nu står med udfordringer i mit liv. Det er virkeligt godt. Tusind tak Cetrine.”

– 20-årig kvinde og socialrådgiverstuderende –

 

 

 

“Jeg er sådan ‘helt høj’ over hvor givende det her er! Og meget lettet over, hvor godt det er at få talt om og blive set og mødt med milde øjne og faglig dygtighed af Cetrine, i selv det mest skamfulde og sårbare i mit liv. Og i det at få skabt ny bevidsthed om sammenhænge i min historie, som delvist er ubevidste – så jeg kan begynde at forstå mig selv dybere og derved behandle mig selv mere kærligt. Jeg er især i terapi, for at opbygge mit selvværd og for at forstå og knække koden på min overvægt – så jeg kan komme til at tabe mig og holde en stabil og sund vægt.”

– 38-årig mand, familiefar til 3 børn og IT-leder –

 

 

 

“SÅ fin en kombination af behandlingsformer du tilbyder. Og SÅ fin og indfølende en måde du møder min dater på. Det gør hende virkelig godt at komme hos dig, i en svær tid, med vanskeligheder som anoreksi, bulimi, manglende søvn, svært ved at følge med på gymnasiet, tankemylder, skyld, skam, selvbebrejdelser m.m.”

– 49-årig mor til 17-årig pige –

 

 

 

“Det er helt fantastisk, hvad der er sket, siden jeg startede i forløbet hos dig. Jeg er blevet ‘et nyt menneske’ – det er en helt ny måde at være til på, som stille og roligt er kommet, efter jeg er startet på psykoterapi-, kropsterapi- og mindfulness-forløbet hos dig. Jeg er glad for alt det jeg har lært igennem forløbet. Og jeg er glad for at du er så vedholdende. Jeg er glad for at jeg valgte at komme hos dig og at anvende øvelserne fra dig. Det er det du har bidraget med der har gjort at jeg har det SÅ meget bedre end jeg har haft det i mange år. Jeg kan se nu efter, indtil videre 1/2 års terapi hos dig, at det virkelig gør en meget stor og positiv forskel, både i forhold til min spiseforstyrrelse, mit studie og studievalg, mine relationer til mind forældre, studiekammerater og veninder, mit selvværd, o.s.v., at anvende det du lærer mig og de indsigter jeg får gennem terapien. Jeg er meget taknemmelig og meget lettet og glad.”

– 21-årig kvinde og sygeplejestuderende –

 

 

“Det her program er fantastisk. Allerede efter 2. mindfulness session hos Cetrine har jeg virkeligt håb og kan se at jeg kan få det bedre – af egen kraft – når blot jeg følger det velstrukturerede mindfulness-program, som Cetrine så fint bringer mig igennem. Jeg er glad og meget lettet. Jeg har oplevet at være stresset – så længe jeg kan huske tilbage. Og de seneste 6 år har jeg døjet med boulimi. Stress og spiseforstyrrelsen og min manglende evne til at kunne fokusere og koncentrere mig om mit studie, er især grunden til at jeg er startet i terapi hos Cetrine. Og 8-sessioners mindfulness-programmet er en del af terapien, sammen med hjemme-øvelser i mellem sessionerne – det er min medicin.”

– 20-årig kvinde og pædagogstuderende –

 

 

 

 

“Kære Cetrine.
Nu er jeg tilbage i Danmark efter en lang sommerferie, og har gået 3 uger på mit nye studie som sygeplejerske. Jeg trives rigtig godt på mit nye studie og føler at jeg nu er på den rigtige uddannelse, og jeg er rigtig glad for min klasse.
Jeg har haft en dejlig sommerferie, og jeg vil sige at den har givet mig en ny energi og jeg har fået tid til at slappe af og finde mig selv og det har været så dejlig at være sammen med min familie. Jeg har været på tur i naturen en hel uge, hvor jeg har sovet i telt og vandret i naturen, det var fantastisk og som at meditere. Ellers har jeg arbejdet og været sammen med venner og familie.
Jeg har det generelt meget bedre. Jeg er bevidst om mine tanker og mønstre og jeg kan lettere tage kloge valg hvis negative tanker kommer.
Jeg vil takke dig for at du har hjulpet mig til at få det bedre med mig selv. Jeg var kommet til et punkt hvor jeg tænkte at spiseforstyrrelsen altid ville være med mig og at det var sådan jeg var, men du har hjulpet mig ud af den og givet mig et andet perspektiv på hvad spiseforstyrrelse er og hvordan vores tankesæt fungerer. Jeg synes det er fint at tænke på hvordan min tillid til dig byggede sig op gennem forløbet, og hvor vigtig du har været for mig gennem tiden. Det har været hårdt og lærerigt gennem forløbet. Jeg har lært rigtig meget om mig selv gennem tiden.
Du er altid smilende, positiv, lyttende og forstod mig som ingen andre. Det blev et frirum for mig at komme til dig. Du er blevet en meget vigtig støttespiller for mig og vil altid betyde meget for mig. Tusind tak for det. Du er et fantastisk menneske!
Som det er nu tager jeg stadig en pause fra terapi, men hvis der opstår noget eller jeg får behov for at snakke ses vi igen.
Håber du har det godt og at du har haft en dejlig sommerferie.
Ønsker dig alt held og lykke fremover.
Kærlig hilsen S

 

LÆS MERE OM HVAD ANDRE SiGER