DEPRESSiON Odense BEHANDLiNG & TERAPi

i Odense C på Fyn. Og via Skype, telefon eller FaceTime – lige der hvor du er.
få en GRATiS mini-guide til at FOREBYGGE DEPRESSiON her
depression odense - depression fyn - depression terapi fyn - depression terapi odense - depression terapi online - depression terapi Skype - depressionsbehandling fyn - depressionsbehandling odense - depression behandling online - depression behandling Skype

Behandling af depression Odense C & online

 

by

CETRiNE

CAROLiNE LiV

BOES BLiSØE

Specialist i Mindfulness, Kognitiv Terapi, Terapeutisk Massage, iMAGO-Relationsterapi, Parterapi, Kropsterapi, Organisk Psykoterapi & Psykoterapeut Mpf  – har mere end 29 års Psykoterapeutisk Erfaring

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, foreningen af uddannede Psykoterapeuter og Psykoterapeutiske uddannelsessteder i Danmark.

 

Depression er en lidelse, som rammer bredt i forhold til hvem vi er og vores normale funktions niveau.

Sygdommen påvirker både dit følelsesliv, din krop, din tænkning, din adfærd, dine relationer til andre mennesker og din motivation eller mangel på samme.

Psykoterapi virker lige så godt som medicin på depression. Det viser en forskningsgennemgang fra University of North Carolina fra 1995-2015 publiceret i The BMJ, hvor forskere sammenligner kognitiv terapi med antidepressiv medicin.

Kilde: The BMJ (tidl. British Medical Journal)

 

Behandling af Depression Odense - Behandling af Depression Fyn

 

Læs mere om depression

TiD OG RUM TiL BEHANDLiNG, REDUKTiON & FOREBYGGELSE af depression, tilbagevendende depression, tristhed, psykisk sårbarhed og nedtrykthed.

Depression er en meget almindelig sygdom.

Depression er en folkesygdom, som rammer omkring 150.000 danskere årligt. (Kilde: Depressionsforeningen).

For nogle kan depression være en ganske let tilstand af tristhed, der i visse tilfælde går over af sig selv. For andre er det en mere alvorlig og lidelsesfuld tilstand, som kan blive livstruende.

Depression er en sygdom, som rammer bredt i forhold til den depressionsramtes normale funktionsniveau. Den påvirker både følelseslivet, kroppen, tænkningen, adfærden og motivationen.

Mange symptomer vil kunne genkendes af de fleste mennesker; man kan f.eks. opleve at føle sig trist en gang imellem, at være ukoncentreret, at have søvnvanskeligheder eller mangle energi.
Men for at der er tale om en depression, skal symptomerne have en vis sværhedsgrad, der skal være et vist antal symptomer til stede på en gang, og de skal have været der mere eller mindre hele tiden igennem mindst 14 dage.
Om disse kriterier er opfyldte, kræver en professionel vurdering, oftest af en læge.
Diagnosen stilles på baggrund af det system, som hedder ICD-10 (WHO), hvor man med grundig udspørgen afdækker, om depressionssymptomerne er til stede.

Har man en depression, kan behandling være nødvendig. Depression kan behandles og bliver som oftest helbredt. En væsentlig årsag til at søge behandling er, at behandling kan forkorte depressionens forløb og minimere de mange konsekvenser, en depression har.
Behandling kan også reducere antallet af tilbagefald og nye depressioner.

Til tider kan depression ligefrem være en livstruende sygdom, hvor personen tænker på selvmord eller ikke kan sørge for at drikke og spise. I sådanne tilfælde er behandling en nødvendighed.

Personer, som går med ubehandlede depressioner, vil typisk få flere og dybere depressioner. Undersøgelser tyder på, at de første depressive episoder i et menneskes liv ofte er provokeret af et psykisk traume (det kan f.eks. være, at man bliver fyret, skilt eller oplever andre belastende begivenheder), men ved efterfølgende episoder skal der tilsyneladende mindre og mindre til at udløse depressionen.

Depression Odense - Depression Fyn
depression odense - depression fyn - depression terapi fyn - depression terapi odense - depression terapi online - depression terapi Skype - depressionsbehandling fyn - depressionsbehandling odense - depression behandling online - depression behandling Skype

“Jeg har en succesrate,
på mere end en fordobling
i oplevet livskvalitet
hos mine klienter
– undervejs og efter
et personligt designet
og gennemført terapiforløb.”

– Cetrine 

Depression Odense - Depression Fyn
psykoterapi Fyn - psykoterapi Odense - psykoterapi Svendborg
depression odense - depression fyn - depression terapi fyn - depression terapi odense - depression terapi online - depression terapi Skype - depressionsbehandling fyn - depressionsbehandling odense - depression behandling online - depression behandling Skype
psykoterapi Fyn - psykoterapi Odense - psykoterapi Svendborg

TESTiMONiALS

Det siger andre:

 

“Jeg er blevet generelt gladere, har fået mere lyst, og handler på min lyst. Og har det sjovt med for eksempel at løbe en tur. Jeg er blevet bedre til at gøre ting, både i det indre og i det ydre, for at passe på mig selv og min krop. Jeg har fået mere overskud, også til at træne, og det giver endnu mere energi.
Det er rigtig rart at få snakket tingene igennem med dig. Og at få dine øjne på dem, og nye måder at anskue og forholde sig til det ene og det andet, i forhold til mig selv, mine forældre, kammerater, kollegaer, børnene og forældrene i børnehaven og vuggestuen, hvor jeg arbejder. Det gør at jeg stille og roligt får det bedre og bedre.”

– 23 årig kvinde og pædagogmedhjælper –

“Den måde vi arbejder på i terapien hos dig, giver mig ro i hovedet og meget håb.
Jeg er meget nysgerrig på, hvor forløbet bringer mig hen.
Jeg var meget negativ og depressiv, da vi startede og jeg mærker stille og roligt positive forandringer.”

– 26-årig kvinde og pædagog –

 

 

“Jeg er solgt. Det er så trygt at være i rum med dig. Jeg er så glad for at jeg og min hustru har fundet dig.
Du har en høj stjerne hos mig, Cetrine.”

– 46-årig mand og IT-virksomhedsleder –

 

“Jeg bruger BODYSCAN, hver gang jeg bliver ængstelig, urolig og utryg igennem vores familiekrise og min depression. Den hjælper mig med at finde ro og skabe overblik og overskud til at gøre de næste ting i min dag, på relevante og ikke angste og vrede måder.
Jeg bruger også BODYSCAN hver gang jeg har svært ved at sove og får hver gang skabt ro i mit system og ofte falder jeg i søvn, inden at den er færdig. Nogen gange længe før at den er færdig.”

– 46-årig mand, far og IT-virksomhedsleder –

Køb BODYSCAN her

 

“Fra jeg gik fra første session hos dig, var jeg for første gang, meget længe (jeg er sygemeldt med stress, og har fået medicin og psykologsamtaler igennem mange år, mod depression), i ét, hoved og krop var forbundne, og ikke hovedet langt foran kroppen, i mine tanker. Jeg var helt varm i kroppen, på en dejlig måde. Og hjemme igen havde jeg en meget værdifuld snak med min 15-årige søn, efter dine anvisninger. Jeg ser SÅ meget frem til det videre forløb hos dig.”

– 52-årig kvinde, mor og sekretær – 

 

 

“Jeg har brug for dig lige nu. Det eneste sted jeg føler ro indeni, er når jeg er i det her rum sammen med dig. Det bygger mig op, til at kunne være i og mestre alt det jeg skal stå til i mit liv.”

– 33-årig kvinde og studerende –

 

 

“Jeg synes rigtigt godt om din måde at gribe tingene an på.” 

– 26-årig mand og universitets-studerende, kom med depression og præstations-angst –

 

 

“Hej Cetrine. Jeg kan mærke det hjælper og jeg er glad for at gå ved dig.”

– 35 årig kvinde, mor og studerende –

    

   “Min mand, som er professor på Odense Universitet, og som har gået i terapi hos dig, for nogle år siden, anbefaler dig varmt.”

   – 54 årig kvinde og mor –

   “Det er 7 måneder siden at jeg med stor og positiv effekt afsluttede 8-sessioners mindfulness-forløbet hos dig. Og når jeg her efterfølgende, er vedholdende i at få lavet øvelserne fra 8-sessioners mindfulness-programmet hos dig, har jeg ro i hovedet. Ikke ‘bare’ mens jeg laver øvelserne – men i mine hverdage, når jeg laver en øvelse fra dig dagligt. Det er bivirknings-fri medicin for min krop og mit sind og min væren og gøren i min hverdag, privat og på mit arbejde. Jeg hviler i mig selv – og min ellers automatiske tendes til bekymringstænkning, selv-bebrejdende tanker, drænende planlægnings-tanker, alarmberedskab, frygt og tvivl på mig selv og andre – er så stort set ikke til stede. Så det er, sagt på den selv-omsorgsfulde måde – som jeg også har lært af dig, ret dumt ikke at få lavet øvelserne, den 1/2 time om dagen du anbefaler. For det har en markant positiv virkning på mig – og som jeg kan forstå på rigtig mange andre – når man drager omsorg for sig selv via dine mindfulness-guidede øvelser, blot den 1/2 time dagligt. Af hensyn til min trivsel og andres, hvis de læser med her – burde jeg/vi ikke afskære os selv for dette daglige livskvalitets boost.”

   – 24-årig mand og elektriker –

    

    

   “Jeg havde det dårligt både fysisk og psykisk, grundet min sygdom og min psykiske tilstand, da jeg startede hos dig.
   Derfor sidder jeg også her i dag (bare 2  1/2 uger efter jeg startede på forløbet hos dig) og er taknemmelig for din store hjælp!” 

   – 23-årig kvinde og studerende –

    

    

   “Det har været storartet at gå til familie- og forældresamtaler hos dig.”

   – 45-årig familiefar til 14-årig dreng og selvstændig IT-ingeniør –

    

    

   “Det er spændende og giver meget mening, det jeg lærer hos dig. Og det er en stor hjælp, både i forhold til mine forældre, skolen, kammeraterne og min måde at tænke om mig selv og det hele. Jeg føler at du forstår mig – og du har lært mine forældre at forstå mig – så jeg har fået meget mere frihed til at være mig – og være teenager og være glad – og igen at kunne koncentrere mig om at følge med i skolen og lave lektier.”

   – 14-årig dreng –

    

    

   “Jeg har aldrig følt mig så set og forstået og tryg med et menneske før, som med Cetrine. Hun er virkeligt dygtig og er nået dybt med mig, hurtigt. Jeg har siden jeg var 17 år været på lykkepiller, efter min fars død – og en svær barndom – med kort sagt hårde forældre og mobning i skolen. Jeg har i flere omgange gået i forløb hos psykologer. Og senest været til udredning hos en psykiater. Nu er jeg startet, og det samme er min mand i psykoterapi og parterapi hos Cetrine. Og jeg må sige at det er meget relevante ting hun lærer os. Og følelsesmæssigt, psykologisk, kropsligt og relationelt i.f.t vores parforhold, vores børn og mine arbejdsrelationer, går det virkeligt i dybden og hele vejen rundt. Jeg har for første gang i mit liv fået håb om at få det meget bedre – trods min meget komplicerede og sårbare psyke. Jeg genkender meget fra borderline diagnosen. Jeg er igang med at trappe ud af medicinen mod depression og angst, efter 18 år. Og jeg får også Cetrines hjælp til at komme ud af mit alkohol misbrug. Jeg føler mig så omfavnet og mødt af Cetrine – i så gode hænder, helt bogstaveligt.”

   – 35-årig kvinde, mor og selvstændig –

    

    

   “Det er SÅ godt det her. Det investerer jeg gerne i. Den måde jeg snakker med dig på, kan jeg jo slet ikke tale med andre.”

   – 71-årig mand og tidligere selvstændig erhvervsdrivende, kom med depression –

    

    

   “Det har været hyggeligt og lærerigt at gå hos dig.”

   – 22-årig mand og pædagogisk assistent –

    

    

   “Cetrine er om nogen et omsorgsfuldt menneske.”

   – 52-årig mand og selvstændig –

    

    

   “Jeg startede hos Cetrine, med en lægehenvisning, med vurderet svær depression. Jeg har nu efter ca. 4 måneders (og fortsat) psykoterapiforløb, fået mere ro og mere klarhed om, hvorfor jeg har det som jeg har det. Jeg er blevet bedre til at acceptere – det som er og som ikke umiddelbart kan ændres, her og nu. Når jeg laver de mindfulnessøvelser jeg har fået af Cetrine, som en del af mit terapiforløb, hos hende, oplever jeg, at jeg især kan acceptere min situation – og se tingene ude fra. Det giver mig lidt pusterum. Jeg mærker løbende øget energi og kampgejst til at få det bedre. Og det at jeg er blevet bedre til at acceptere sider hos mig selv og andre, giver mig frihed. Det er et meget intenst og rigtig godt terapiforløb jeg er igang med hos Cetrine. Og de ting hun foreslår og siger o.s.v. giver virkeligt mening. Det at være hos Cetrine, de øvelser og indsigter jeg får er øjeblikke jeg aldrig vil glemme. De er meget værdifulde for mig – og går dybt ind i krop og sjæl.”

   – 26-årig kvinde og pædagog –

    

   “Spændende artikel du delte på FaceBook, om svær og tilbagevendende depression – og meget af det kan jeg genkende selv med at føle at jeg ikke slår til for de stadigt højere krav den moderne verden stiller og nærmest føle jeg drukner i krav fra andre, og kan mærke at jeg knokler og kæmper for at forsøge at gøre det godt nok og det gør jeg brænder ud fra tid til anden for det føltes ikke som at der er plads til at træde meget ved siden af .. Og så skal du vide at du er savnet, meget! Jeg mangler dig. Og jeg gør hvad jeg kan for at få sparet sammen så vi kan fortsætte min rejse sammen til forhåbentligt et mere livsglad liv : )
   Jeg vil gerne ha’ mindfulness programmet jeg har fra dig startet op igen – så jeg kan genvinde roen i hovedet så der ikke er alt den støj og unødvendige larm. Jeg kan også mærke et jeg er ked a det inden i, men kan ikke lukke det ud. Jeg ved at øvelserne fra mindfulness-forløbet hos dig, hjælper mig meget, når jeg får lavet dem. Så det vil jeg gå igang med igen. Og så glæde mig til at kunne supplere det at lytte til din stemme på lydfilerne, med at mødes med dig til sessionerne i klinikken igen.”
   – 33-årig mand og håndværker –

    

    

   “Jeg har ikke vidst, hvad jeg skulle gøre for at få det bedre – før jeg mødte Cetrine. Jeg har i rigtig mange år – siden jeg var barn og ung, vidst at jeg havde det rigtig svært. Og jeg har været på antidepressiv medicin, de sidste 18 år – indtil jeg trappede ud, da jeg startede i terapi hos Cetrine for en måned siden.
   Jeg stod ved en skillevej, hvor jeg kunne blive pille-misbruger og alkoholiker – var igang med det – eller tage ansvar for at forstå dybden i årsagerne til, hvorfor jeg var nået så langt ud, i relation til mig selv, min trivsel OG mangel på samme og mit selvværd, som var meget lavt – og nu virkeligt er under opbygning. Og i forhold til mine drenge og min mand – vores parforhold og familieliv. Samt i forhold til min tilgang til min virksomhed, min leder-rolle og mine ansatte.
   Både jeg og min mand er i samarbejde med Cetrine igang med at få redskaber og dybdegående forståelse i og til os selv og hinanden og vores børn og virksomheder.
   Og efter blot en måneds samarbejde med Cetrine, har jeg og vi fået troen på at mit og vores liv virkeligt kan blive så godt som aldrig før – det er SÅ fantastisk og SÅ rystende – at reflektere over – på samme tid. Og på den virkeligt positive måde. Men det kunne have været gået helt galt – med brud af forhold, vores lille familie, lukke min virksomhed, misbrugs-tiltag m.v. – hvis ikke vi var startet på denne proces hos Cetrine – hvor vi kommer i dybden med at forstå og løse problemerne til bunds.
   Mine veninder synes jeg er SÅ sej, når de hører om, hvad og hvordan jeg arbejder med mine problemer hos Cetrine – og derhjemme imellem sessionerne. Og min mand og mine børn mærker SÅ meget den positive effekt – som påvirker dem i virkelig positiv retning.
   Tænk at det er muligt – på SÅ kort tid – efter SÅ mange år i frygt for vrede fra andre, konflikter, dårlig stemning, utryghed, misbrug m.m. – at skabe SÅ markant positiv forandring. Og det er ikke nemt – det kræver mod og villighed og vedholdenhed – men jeg kan se en vej og virkeligt positivt forandrende værktøjer og kommunikations-redskaber – der gør at selv de mest regide adfærdsmønstre kan forandres.
   Det er SÅ givende at få Cetrines vejledning, nærvær, blide fint indføling, råd og måder at sige tingene på en god, mild og beroligende – virkeligt positivt forandrende måde.
   Jeg er dybt taknemmelig for at jeg har mødt Cetrine – og jeg ville ønske at jeg havde mødt hende for mange år siden – det ville have gjort mit liv lettere – og langt mere nærende – langt mindre opslidende, angstfyldt og frustrerende.”

   – 35-årig mor til to små børn, gift, virksomhedsleder og selvstændig –

    

    

   “Jeg vidste bare at det var dig jeg skulle snakke med. Det er ca. 2 år siden jeg var inde hos dig sidst til nogle healingsmassage sessioner, i forbindelse med at jeg bl.a. havde brug for støtte til at støtte min søster i.f.t. hendes depression. Og det var helt fantastisk. Nu står jeg i en krise p.g.a. utroskab i mit parforhold – og med nogle problemstillinger i.f.t. mine børn. Og så dukkede du op i mine tanker, som den jeg måtte snakke med. Og det er jeg virkelig glad for at jeg gjorde.”

   – 53-årig mand, far og regnskabschef –

    

    

   “Kæreste Cetrine, tak for din dejlige og kærlige måde at være på <3. Både i forhold til behandling af min angst, vores problemer i parforholdet og mit alkohol misbrug.”

   – 46-årig kvinde, mor og selvstændig –

    

   LÆS MERE OM HVAD ANDRE SiGER HER