Janteloven

 

 

Sad den anden aften med en af mine kollegaer, som deltager på et af mine mindfulness forløb. Hun var i kontakt med ‘gammel’ kendte tanker om, at hun ikke skulle tro at hun er noget – hvortil jeg sagde – ‘.. Men det er du jo!’

Lidt senere på aftenen, efter en øvelse vi lavede, som giver redskaber til at forstå og forandre en problemsituation til en ønsket situation, deler hun bl.a. at hun første gang på kurset var i kontakt med tanker om at jeg ikke skulle tro jeg er noget .. (Hmm .. men det er jeg jo!)

 

For nogle uger siden havde jeg en god snak med en ung mand, som læser på Århus Universitet, han trives virkeligt med sit studie og med sine kammerater i byen, hvilket er SÅ godt!

 

Og så en gang imellem (naturligvis) opstår der frustrationer. I det her tilfælde i forhold til at han i en situation havde holdt sin viden og kompetence, på et område hvor en anden (nogle andre) brugte flere timer på at løse en opgave, som den unge mand, ville kunne løse på 1/2 time. Og han var lidt frustreret over at se til at en af studiekammeraterne var insisterende på selv at finde en løsning ..

 

Og det jeg vil hen til (a pro pro Jantelov) er at den unge mand fortæller mig at han ikke vil fremstå over for kammeraterne, ‘Som ham (hans navn) der ved alt ..!’.

 

Hvortil jeg foreslog, om det ikke er Janteloven der er på spil her, hvilket gav mening for ham – og også fornemmede jeg dyb mening, da jeg sagde: ‘For det er du jo – lige som de andre er – og vi alle sammen virkeligt et noget!’ (- alene fordi vi er til!).

 

Og jeg fornemmede at det gjorde ham godt at blive set, mødt og bekræftet i hans værdi – og også i, som jeg tilføjede: ‘Hvis du holder din viden og kompetence tilbage, så de andre ikke skal føle mindreværd (som han var lidt optaget af), går nogen glip af din styrke og din viden! – De kan jo altid sige fra, hvis de ikke ønsker din viden.’

 

Og med de ord, vi har hver især noget helt unikt at bidrage med – Hvad er mon dit unikke bidrag ..? – Og hvor holder du dig tilbage? (Hvis du gør ..), på grund af Jantelov eller andre tanker og overbevisninger om, hvad andre tænker ..

 

 

Kærligst 
Cetrine

 

P.S. Mit 8-ugers Mindfulness-forløb giver veldokumenterede og intensivt gennemprøvede til at slippe begrænsende tankemønstre og finde roen i at være dig med dine værdier!

Jeg har en sussesrate på mere end en fordobling i oplevet livskvalitet på selv valgte områder, hos mine deltagere, som committer sig til at gennemføre dette forløb – det er SÅ fantastisk meningsfuldt at være vidende til!

Du kan tage forløbet iNDiViDUELT MiNDFULNESS TERAPi, i et MiNDFULNESS GRUPPE FORLØB eller med din partner (hvis du har en) i et MiNDFULNESS FOR PAR forløb.

 

 

Hvis du er nysgerrig, så se mere her:

 

MiNDFULNESS iNDiViDUELT

 

MiNDFULNESS FOR PAR

 

NÆSTE MiNDFULNESS GRUPPEFORLØB