Nyder tid til stille tid, med mig selv.
Sørger du for stille tid til dig? 

Stille tid med mig selv.

God tid til væren og gøren, i mit eget tempo. Det næres min krop og min sjæl ved. 

Organisk tid kalder jeg det, når jeg giver mig tid og ro til at mærke mine behov, og handle ud fra mine behov og ønsker, lyst og ulyst; ud fra min energi, og i retning af mine sunde værdier. Uden at skulle forholde mig til andres behov og ønsker, for en stund.

Jeg vælger at se det som en gave, i min verden, som introvert af natur, at være givet, og selv at have valgt en del alene tid, i øjeblikket.

I dag er dog min i forvejen selvvalgte mandags-klientfridag, som jeg har givet mig selv, hver mandag, siden sommerferien 2019.

Og, selvom der også er afsavn og usikkerhedsmomenter, forbundet til corona-krisen, som kan vække eksistentielle temaer, hos mig som hos dig, så vælger jeg at nyde, at der også er noget restitution og stressreduktion for mig, i det at have mere tid til at mærke og følge mine egne behov mere tæt.

Det er noget jeg i forvejen er god til, og trænet i, igennem mange år. Ligesom jeg også underviser i det og har lært det fra mig, til tusindvis af mennesker, i mit arbejde, igennem mange år, blandt andet via Mindfulness og Organisk Psykoterapi

Alligevel kan jeg godt selv, i nogen sammenhænge, have en tendens til at tilsidesætte egne behov for andres, (når der er krise, når der er konflikter eller optræk dertil) på den uhensigtsmæssige måde, for min energi. Et gammelt mønster hos mig, som jeg arbejder med at ændre, og tage mig omsorgsfuldt af, og som stammer helt tilbage fra min barndom. Jeg kan fortælle om det en anden gang.

Der skal gerne være en sund balance, imellem at give og modtage, internt i os selv, og eksternt i vores relationer.

Men jeg mærker, på trods af usikkerhedsomstændigheder, i denne corona-tid, som af natur er potentielt stress- og angstfremkaldende (og der er jo altid noget vi kan være usikre omkring – corona-krise eller ej – når vi bevidst eller ubevidst vælger dét fokus), at min krop og mit sind og min sjæl får noget restitution, fordi jeg bevidst vælger det, bevidst vælger at være og gøre tingene på en for mig nærende måde; bevidst vælger at være med tillid og taknemmelighed i nuet, i kroppen.

Et sted tiltrængt, efter mange års, sparsom fritid, som soloselvstændig og alenemor. 

Så jeg vælger som i andre kriseperioder i mit liv, at benytte tid til at skabe ønskede justeringer, anvende muligheden for læring, at tage nye bevidste, nærende skridt, udvikle mig og mit koncept, og tage noget mere af min egen medicin.

Livet er et langt eventyr og vi ‘skriver’ det jo dybest set selv og vælger selv, som voksne mennesker, hvordan vi kreérer og lever det – nærende eller tærende – i sundt flow med, eller i modstand mod omstændighederne. 

I vores måde at tænke og forholde os, føle, være og handle, fra øjeblik til øjeblik.

Hvad vælger du, lige nu?

Og er det du vælger nærende og støttende for dig?

Det håber jeg.

Og sig som altid til, hvis du har brug for min hjælp.

Jeg er lige her.

 

Kærligst
Cetrine ❤