CHOK-TRAUME TERAPi Odense – Fyn – Online

Chok-Traume Terapi Odense - Chok-Traume Terapi Fyn - Chok-Traume Terapi Online

CHOK-TRAUME TERAPi

CHOK, TRAUME OG STRESS – NÅR DET GØR ONDT i KROP ELLER PSYKE

Odense – Fyn – Langeland – online

 

Både chok, traumer og stress er kropslige – nervemæssige reaktioner på noget, vi har oplevet.
Det kan være en bestemt begivenhed på et hvilket som helst tidspunkt i livet, eller det kan være et mønster under opvæksten, som er den udløsende årsag, og det er individuelt, hvordan vi hver især reagerer.

Chok-Traume Terapi Odense - Chok-Traume Terapi Fyn - Chok-Traume Terapi Online

En traumatiserende reaktion efterlader overvældelse og magtesløshed, som derefter kan dukke frem i visse situationer.

Måske oplever du indre uro, angst, panik, kronisk stress, en stresset fordøjelse, uforklarlige smerter, depression, migræne, eller du føler ikke at du er dig selv. Måske har du uforklarlige reaktioner som du ikke selv forstår.

Måske oplever du fysiske symptomer eller følelsesmæssige reaktioner, som du aldrig har kunnet finde en forklaring på. De kan have varet i mange år og påvirker dit liv i uhensigtsmæssig retning.

Det kan være, at du lider af en traumereaktion som følge af noget, der er sket, måske for længe siden. Det kan være begivenheder eller opvækstvilkår, som du ikke tænker over til dagligt, men som ubevidst alligevel kan være baggrund for din tilstand.

Når vi har oplevet barndomstraumer, chok, ulykker eller måske endda katastrofer, er det ikke ualmindeligt at lide under livslange symptomer.

Det kan også være mere alvorlige ansamlinger af symptomer (syndromer) som PTSD (post traumatisk stress syndrom), kroniske smertetilstande (fibromyalgi), kronisk træthed, autoimmune sygdomme m.v.

Det er vigtigt i arbejdet med traumer, at du ikke igen overvældes af det, der var traumatiserende. Det gælder altså ikke om at genopleve, hvad du en gang har måttet igennem, men derimod om at genvinde livskraft og livsmod og evnen til at berolige dit nervesystem og lære at skabe ro i dig. Så kan du lægge traumet bag dig.

Chok-Traume-Terapi – Somatic Experiencing kan hjælpe med at reducere stress i nervesystemet og følelserne, som typisk vil være forbundet med at være alvorligt ramt.

 

Om Somatic Eksperiencing®

Somatic Experiencing® er en terapeutisk metode, som er virksom over for at reducere og opløse stressreaktioner fra chok og traumer.

Metoden bygger på en fokuseret opmærksomhed på kropsfornemmelser, herved kan kroppens iboende helende ressourcer aktiveres, så der genetableres en balance i nervesystemet og så stressreaktionerne kan opløses.

Teorien, som bliver understøttet af den nyeste forskning bag metoden, er at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spændinger og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer. Symptomerne kan bl.a. være kronisk træthed, depression, migræne, PTSD symptomer o.a.

Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen. Med SE-metoden er det muligt at frigøre spænding fra de instinktive reaktioner, der er fastlåst i kroppen. Dette bl.a. ved en nænsomt guidet sanseproces, som understøtter nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro.

Somatic Experiencing metoden er opdaget og udviklet af Peter Levine Ph.D, som er psykolog og biofysiolog. Han studerede dyrenes reaktion på stress og trusler på livet og undrede sig over at de ikke blev traumatiseret. Ved et livslangt studium af dyrenes og menneskenes reaktioner og vort nervesystems funktion, som vi i vidt omfang har tilfælles med dyrene, har han udviklet Somatic Experiencing® som metode.

Chok-Traume Terapi Odense - Chok-Traume Terapi Fyn - Chok-Traume Terapi Online
Chok-Traume Terapi Odense - Chok-Traume Terapi Fyn - Chok-Traume Terapi Online

Blid 28 min. Chok-Traume-Healing-Meditation:

  • Som du kan lytte til igen og igen, for gradvis dyberegående healing, og øget tryghed og ro i dit nervesystem – krop og sind.
  • Send din email og skriv ‘blid-chok-traume-healing-meditation’ til cb@corre-inspirre.dk og 250 kr. via MobilePay til mobilnr. 41 63 02 84, så lander linket til din healing i din indbakke, om kort tid.

 

BOOK TiD OG FORLØB 

Chok-Traume Terapi Odense - Chok-Traume Terapi Fyn - Chok-Traume Terapi Online

TESTiMONiAL

Det siger andre:

 

“Jeg startede hos Cetrine, da det så aller sortest ud.
Jeg var stresset/depressiv/udbrændt og det var som om at der ingen vej var tilbage.
Cetrine mødte mig med åbenhed og et stort engagement.
Hun var utrolig dygtig til at spore sig ind på mine vanskeligheder og afhjælpe dem ved brug af hendes tekniker.
Det fik mig til at indse at livet er så meget større.
Jeg takker hende tusind gange for et godt forløb og for en god behandling!”

– Kristian, 23 år, social- og sundhedsassistent –

 

 

“Hej fantastiske dygtige Cetrine
Vil bare sende dig en super glad besked – har ikke haft ondt i maven efter i mandags – det var en god terapi – har lettet i min krop og lige nu mærker jeg glæde i maven. Synes bare du skulle vide at du har hjulpet mig rigtig meget – og stadig gør – jeg er dybt taknemmelig. 
Knus og god weekend.”

– 50-årig kvinde i individuel psykoterapi, chok-traume-terapi og parterapi efter ægtefælles utroskab for et år siden –

 

Læs mere om hvad andre siger

 

chok traume terapi fyn - chok traume terapi odense